Kuřecí závitky s hlívou ústřičnou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
50 g cibule
200 g hlíva ústřičná
drcený kmín
mletý černý pepř
1 lžička worchestrová omáčka
1 lžíce čerstvá petrželová nať
4 ks velké kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna očistíme a vykostíme tak, aby na nich zůstala kůže. Vnitřní část stehna bez kůže lehce naklepeme. Maso ze všech stran osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme asi 20 minut v chladu odležet

  2. Mezitím si připravíme náplň. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme a hlívu ústřičnou nakrájíme nadrobno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem, pak vmícháme hlívu a směs ochutíme kmínem, solí, pepřem a worchestrem. Vše za stálého míchání restujeme asi 5 minut a odstavíme z tepla. Nakonec do směsi vmícháme čerstvou petrželku

  3. Kuřecí stehenní plátky naplníme směsí a sepneme jehlami nebo párátky tak, aby kůže zůstala na povrchu závitků. Pak závitky zprudka opečeme ze všech stran na oleji, přendáme je do zapékací mísy, podlijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme asi při 180 °C přibližně 35 - 40 minut dozlatova. Během pečení závitky obracíme přeléváme vypečenou šťávou

  4. Kuřecí závitky plněné hlívou ústřičnou podáváme s vařeným

  5. " target="_blank" title="Pochoutky z nových brambor">bramborem

  6. nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!