Výborný brokolicový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks brokolice
1-2 lžičky podravka
1 kelímek sladká smetana
1 kostka zeleninový bujon
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
muškátový ořech
podle potřeby
chléb
bageta

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme jednu větší brokolici, pokrájíme ji na menší kousky a dáme vařit do mírně osolené vody. Po přibližně 20 minutách odstavíme hrnec z plotny, necháme mírně zchladnout. Odlijeme trochu brokolicového vývaru stranou, ve zbylé vodě v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem brokolici naprosto na jemno.

  2. Pokud je rozmixovaná směs velmi hustá nebo chceme polévky víc, přilijeme trochu vody, tedy odlitého brokolicového vývaru. Přivedeme znovu k varu. Když se nám základ na krém vaří, přidáme jeden zeleninový bujon a trochu podravky - koření do polévky. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu či nastrouháme trochu muškátového ořechu, ale nesmíme to přehnat, polévka by mohla zhořknout.

  3. Směs necháme povařit, aby se spojily chutě. Nakonec do brokolicového krému přilijeme jednu 12% smetanu a necháme ještě cca 5 minut povařit, poté můžeme servírovat.

  4. Brokolicový krém podáváme s osmaženou bagetou či chlebem. Polévka je naprosto výtečná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!