Výborné pařížské rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
3 ks vejce
0 ks máslo
160 g cukr krystal
1 lžíce instantní káva
těsto
1 ks vejce
140 g cukr moučka
2 špetky mletá skořice
70 g hrubá mouka
140 g vlašské ořechy
poleva
máslo
čokoláda
podle chuti
rum

Postup přípravy receptu

  1. Cukr s moukou prosejeme a promícháme s mletými ořechy. Přidáme skořici a vejce. Ze surovin zpracujeme tuhé těsto, kterým naplníme rohlíčkové formičky.

  2. Rohlíčky pečeme několik minut v předehřáté troubě při 180 °C.

  3. Vejce vyšleháme na páře s cukrem. Přidáme ušlehané máslo a kávu s rumem. Společně vše dobře vyšleháme a máme připravený krém.

  4. Na polevu rozpustíme nalámanou čokoládu v mikrovlnné troubě nebo vodní lázní s máslem.

  5. Rohlíčky vyndané z formiček, které již vychladly, postříkáme krémem a pokapeme polevou. Rohlíčky uložíme do lednice ztuhnout a poté podáváme.

  6. Výborné pařížské rohlíčky servírujeme jako jemné cukroví na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!