Výborné koláče bez kynutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na obalení
cukr
těsto
1 hrst cukr
4 ks žloutek
2 dl mléko
1 kostka kvasnice
1 ks vanilkový cukr
0.5 kg polohrubá mouka
30 dkg máslo nebo Hera
na potření
máslo
rum

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nebo tuk na pečení necháme změknout. Máslo rozetřeme s cukrem, žloutky, přidáme kvasnice, vlažné mléko a polohrubou mouku. Těsto nenecháváme kynout.

  2. Z těsta uděláme stejně velké kuličky, poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Prstem uděláme do každé kuličky důlek a plníme tvarohem, mákem nebo povidly.

  3. Koláčky bez kynutí upečeme v dobře vyhřáté troubě dorůžova. Po upečení potřeme koláčky rozehřátým máslem smíchaným s rumem a nakonec namáčíme v cukru.

  4. Výborné koláče bez kynutí chutnají opravdu báječně a díky tomu, že nepotřebují čas na kynutí, jsou i rychle hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!