Výborné houbové pečenáče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 g sůl
5 g mletý pepř
podle potřeby
1-2 dl olej
na obalení
2-3 ks vejce
350 g strouhanka
nálev
1 balíček Deko
1 dl bílé víno
náplň
6-8 ks bobkový list
5 ks střední cibule
1-2 kg čerstvé houby

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé houby očistíme, pokrájíme na řízkové formáty a obalíme v trojobalu. Osmažíme a necháme vychladnout. Nálev uvaříme podle návodu na obalu a přidáme do něj asi 1,5 dl bílého vína.

  2. Do připravených sklenic naskládáme střídavě houbové řízky, bobkový list a cibuli nakrájenou na kolečka, vše zalijeme ještě horkým nálevem a zašroubujeme. Necháme odležet 3 - 5 dnů.

  3. Houbové pečenáče podáváme jako chuťovku.

  4. Pokud zavřené sklenice budeme 15 - 20 minut sterilovat, můžeme pečenáče uchovávat po celou zimu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!