Výborné houbové pečenáče recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 g sůl 5 g mletý pepř podle potřeby 1-2 dl olej na obalení 2-3 ks vejce 350 g strouhanka nálev 1 balíček Deko 1 dl bílé víno náplň 6-8 ks bobkový list 5 ks střední cibule 1-2 kg čerstvé houby
Postup Výborné houbové pečenáče recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé houby očistíme, pokrájíme na řízkové formáty a obalíme v trojobalu. Osmažíme a necháme vychladnout. Nálev uvaříme podle návodu na obalu a přidáme do něj asi 1,5 dl bílého vína.
Do připravených sklenic naskládáme střídavě houbové řízky, bobkový list a cibuli nakrájenou na kolečka, vše zalijeme ještě horkým nálevem a zašroubujeme. Necháme odležet 3 - 5 dnů.
Houbové pečenáče podáváme jako chuťovku.
Pokud zavřené sklenice budeme 15 - 20 minut sterilovat, můžeme pečenáče uchovávat po celou zimu.