Křenové rybí filety v aspiku recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
1 l voda
4 lžíce majonéza light
2 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
1 dl bílé víno
kyselá okurka
1 lžička vinný ocet
8 kuliček černý pepř
zelená petrželka
2 špetky sušený tymián
sterilovaný hrášek
2 lžíce strouhaný křen
mletý černý pepř
100 g kuřecí šunka
1 balíček čirá želatina v prášku
sterilovaná červená paprika
400 g mražené rybí filety (pangasius)

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety omyjeme, osušíme a osolíme. Jakmile povolí, nakrájíme je na kousky o hraně asi 3x3 cm. Křen očistíme, nastrouháme a vmícháme do majonézy. Podle chuti osolíme a opepříme. Sterilovanou zeleninu necháme okapat a drobně nakrájíme pro zdobení

  2. Připravíme si nálev. Do osolené vody přidáme ocet, víno a ostatní koření. Vše přivedeme k varu a asi po 10 minutách do vroucího nálevu vložíme kousky filetů. Oheň stáhneme na minimum a rybu velmi pomalu vaříme asi 8 minut. Potom nádobu odstavíme a necháme vychladnout. Studenou rybu vyjmeme a vývar přecedíme

  3. Podle postupu uvedeném na obalu si z vychladlého nálevu připravíme čirou želatinu

  4. Uvařené kousky filetů potřeme křenovou majonézou a ovineme plátkem šunky. Urovnáme do servírovacích mističek, ozdobíme sterilovanou zeleninou a petrželkou. Přelijeme vychladlou želatinou a necháme v ledničce ztuhnout

  5. Křenové rybí filety v aspiku podáváme s banketkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!