Výborná zeleninová polévka s rýži recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 dkg máslo
4 dkg cibule
1 l voda
4 dkg rýže
2 dkg hladká mouka
15 dkg kořenová zelenina
podle chuti
1 špetka sůl
na ozdobu
1 hrst čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev) očistíme a nakrájíme na kostičky. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno.

  2. Na rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a dusíme doměkka. Potom zaprášíme moukou, ještě chvíli dusíme a zalijeme vařící vodou. Přidáme rýži, osolíme a polévku vaříme, dokud není rýže měkká.

  3. Výbornou zeleninovou polévku s rýži ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!