Sibiřská Azu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
voda
2 lžičky pepř
4 ks cibule (velké)
500 g přední hovězí maso
4 ks brambor (1 ks na 1 osobu)
kopr (petržel)

Postup přípravy receptu

  1. Půl kila předního hovězího nakrájíme na plátky, naklepeme je a pak nařežeme na nudličky asi jeden centimetr široké a čtyři centimetry dlouhé. Čtyři větší cibule nakrájíme nadrobno

  2. Na plotnu postavíme hrnec vody a když vzkypí, vložíme do ní maso i cibuli, přidáme pepř a sůl a vaříme, dokud maso nezměkne. Mezi tím si připravíme na nudličky nakrájené větší brambory (na každého strávníka jednu) a vložíme do vývaru. Vaříme ještě asi deset minut, před podáváním hojně posypeme sekaným koprem (kdo kopr nesnáší, může si dát petrželku).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!