Výborná sterilovaná zelenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg paprika
1 kg cibule
1 kg rajče
1-3 ks feferonka
1 kg okurka
nálev
1 sklenice olej
5 dkg sůl
1 sklenice ocet
1 sklenice voda
20 dkg cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nejdříve důkladně očistíme od všech nečistot. Potom rajčata, okurky, papriku i cibuli nakrájíme na kostičky a vsypeme do hrnce. Podle chuti přidáme pár feferonek, ale nemusí být, pokud nemáme rádi pálivé.

  2. Nálev připravíme smícháním oleje, vody, octa, soli a cukru.

  3. Zeleninu v hrnci zalijeme nálevem a za občasného míchání vaříme 15 minut a hned dáváme do čistých sklenic. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

  4. Výbornou sterilovanou zeleninu podáváme kdykoli je chuť jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!