Výborná polévka s játrovými knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks česnek
1 ks vejce
0.5 ks celer
1 ks petržel
1 ks masox
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
30 dkg hovězí přední
5 kuliček celý černý pepř
1 ks větší mrkev
500 g kuřecí játra
podle chuti
sůl
petrželka
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme vařit s oloupanou a celou kořenovou zeleninou, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Až se zelenina uvaří, vyndáme ji a nakrájíme na menší kostičky. Maso potřebuje většinou více času, ale to nevadí. Až bude hotové i maso, taktéž vyndáme a nakrájíme. Koření se z vývaru (pokud možno i pepř) vyndá.

  2. Než se maso a zelenina uvaří, připravíme si směs na knedlíčky. Játra nameleme, přidáme celé vejce, česnek, pepř, trochu soli a majoránku, promícháme a podle potřeby smícháme se strouhankou. Hmota musí být hustší, aby se daly dělat knedlíčky. Směs dáme do lednice, kde trochu ztuhne a knedlíčky půjdou lépe tvarovat. Játrové knedlíčky si můžeme připravit i den předem.

  3. Do vody vrátíme nakrájené maso i zeleninu. Voda musí lehce vřít, když tam knedlíčky dáváme! Nabíráme lžící po kouskách játrovou směs, lehce tvarujeme o stěny misky. Lžíci se směsí na chvíli ponoříme do vody, knedlíček se za chvíli lžíce sám pustí. Když máme veškeré játrové knedlíčky v polévce, necháme chvíli provařit. Přidáme masox, petržel, pepř a sůl. Se solí hodně opatrně, je lepší šetřit, ať si to každý dosolí podle chuti. Polévka s játrovými knedlíčky se rychle přesolí.

  4. Udaná doba přípravy je bez vaření masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!