Výborná ořechová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
180 g máslo
250 ml mléko
300 g cukr krupice
1 lžíce cukr moučka
1 balení vanilkový cukr
400 g hrubá mouka
2 lžíce tuk na vymazání
1 balení kypřící prášek
150 g vlašské ořechy
1 lžíce mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo, mléko a znovu vyšleháme. V jiné misce vyšleháme bílky s vanilkovým cukrem. Bílkový sníh přidáme k žloutkové směsi společně s moukou, kypřícím práškem a nasekanými vlašskými ořechy. Těsto pečlivě promícháme

  2. Vzniklé těsto nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme si vymazali máslem a vysypali moukou

  3. Ořechovou bábovku pečeme cca 1 hodinu na 180 °C

  4. Hotovou ořechovou bábovku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme z formy a nakonec ji posypeme moučkovým cukrem. Bábovku nakrájíme na dílky a podle chuti podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!