Výborná květáková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks květák
podle chuti
sůl
celý kmín
podle potřeby
vývar
světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák omyjeme, rozdělíme na malé růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vývarem (nejlépe domácím), aby v něm květák byl lehce ponořený. Osolíme a přidáme kmín, jak kdo má rád. My máme rádi hodně. Květák necháme vařit, dokud nezměkne.

  2. Po změknutí přidáme světlou jíšku, aby byla voda kalná. Polévku podle chuti dosolíme a chvíli ještě povaříme. Na závěr přidáme trochu másla.

  3. Výbornou květákovou polévku ihned podáváme na stůl k jídlu. Polévka chutná dětem i dospělým.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!