Kachní prsa s hořčicovo-medovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 80 ml vývar 1 lžička med mletý pepř 1 lžíce kremžská hořčice 1 - 2 lžíce čerstvý kopr 2 porce kachní prsa s kůží
Postup Kachní prsa s hořčicovo-medovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa očistíme a kůži zlehka nařízneme do mřížky a do zářezů vetřeme sůl a pepř. Maso potřeme olejem a necháme v chladu odpočinout alespoň 30 minut
Na suché rozpálené pánvi opečeme kachní prsa kůží dolů dozlatova a potom je otočíme a opečeme z druhé strany. Pak maso přendáme do pekáčku, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme asi 15 - 20 minut dojít
Mezitím si připravíme omáčku. K výpeku z kachního masa přidáme olej, med, hořčici a podle potřeby vývar. Vše přivedeme k varu a necháme asi 1 minutu mírně probublávat. Nakonec vmícháme čerstvý kopr, omáčku odstavíme z tepla a zakryjeme asi na minutu poklicí, aby se chutě prolnuly. Hořčicovo-medovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Kachní prsa rozdělíme na porce, přelijeme hořčicovo-medovou omáčkou a podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem.