Výborná jablečná bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g cukr
3 ks vejce
160 g máslo
6 ks jablko
1 lžíce rozinky
1 balíček prášek do pečiva
1 lžička mletá skořice
180 g hladká mouka
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
kokos na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Jako při každém pečení si přichystáme suroviny, které musí mít pokojovou teplotu. Celá velká vejce metličkami nebo ručně našleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, nastrouhaná jablka, mletou skořici a rozinky, které jsme nechali namočené v rumu.

  2. Do základu přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva se špetkou soli. Společně promícháme do hladkého těsta, které vlijeme do vymazané a kokosem vysypané větší bábovkové formy. Bábovku vložíme do již vyhřáté formy na 175 °C a pečeme asi 35 - 40 minut. Vyzkoušíme však vpichem špejlí, zda je bábovka upečená. Upečenou bábovku necháme na mřížce vychladnout, poté opatrně vyklopíme.

  3. Výbornou jablečnou bábovku pocukrujeme a můžeme vychutnávat. Je dobrá k čaji i kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!