Hovězí kostky s hořčicovo-koprovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
2 lžíce máslo
50 - 80 ml smetana
1 lžíce med
2 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce hladká mouka
1/4 lžičky citronová šťáva
mletý černý pepř
2 lžíce čerstvý kopr
800 g hovězí zadní maso

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme hořčicovou směs. Drobně nasekaný kopr promícháme s hořčicí, medem a citronovou šťávou. Maso očistíme, nakrájíme na kostky osolíme, opepříme, promícháme s hořčicovou směsí a olejem necháme asi 2 hodiny odležet

  2. Odleželé maso zprudka orestujeme na oleji ze všech stran dozlatova. Pak k masu přidáme máslo a mouku a vše orestujeme dorůžova. Orestované maso podlijeme vývarem a za občasného míchání dusíme doměkka. Hořčicovo-koprovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Vše prohřejeme, ale již nevaříme

  3. Hovězí kostky rozdělíme na porce, přelijeme hořčicovo-koprovou omáčkou a podáváme s opečeným s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!