Hovězí kostky na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
250 g žampiony
150 ml zakysaná smetana
cibulová nať
mletý černý pepř
mleté chilli koření
600 g zadní hovězí maso
1 ks gulášová kostka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí zadní kýtu omyjeme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. Gulášovou kostku připravíme podle návodu na obalu

  2. Na oleji opečeme ze všech stran kostky masa. Jakmile se zatáhnou, vmícháme chilli koření a žampiony. Vše krátce orestujeme, zmírníme teplotu, zakryjeme a velice pomalu za občasného polévání gulášovým vývarem dusíme doměkka. Do téměř vydušené šťávy vmícháme zakysanou smetanu a krátce necháme přejít varem. Nakonec přidáme nakrájenou cibulovou nať a podle potřeby dochutíme

  3. Dušené hovězí kostky se žampiony a smetanou podáváme s rýží a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!