Voňavé lišky se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
150 g cibule
400 g lišky
2 lžíce olivový olej
1 hrst čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou a najemno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova v hluboké pánvi s trochou olivového oleje. Přidáme nakrájenou slaninu a po pár minutách přidáme očištěné a nakrájené houby.

  2. Vše velmi zvolna a pomalu restujeme, dokud nebudou houby hotové. Ke konci restování přidáme čerstvě nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Voňavé lišky se slaninou ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

  3. Voňavé lišky se slaninou můžeme podávat i jako hlavní chod s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!