Vločkové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
majoránka
1 ks cibule
1 kostka masox
300 g ovesné vločky
mletý černý pepř
koření do mletých mas
1 lžíce plnotučná horčice
podle potřeby
olej
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky přes noc namočíme do vývaru z masoxu. Druhý den scedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a umixujeme.

  2. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, přidáme k vločkové směsi. Dále vmícháme vejce, sůl, pepř, majoránku, hořčici, koření do mletých mas a strouhanku podle potřeby.

  3. Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a z obou stran na oleji osmažíme.

  4. Vločkové karbanátky podáváme s brambory či bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Při správném ochucení ani zapřísáhlý masožravec nepozná, že nejí maso!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!