Vločková polévka s hráškem a kedlubnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
50 g pórek
50 g kedlubna
200 g zelený hrášek
80 g ovesné vločky
podle chuti
sůl
bazalka
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky namočíme do vody připravené v polévkovém hrnci. Mezitím cibuli a pórek nakrájíme a dáme společně na pánev s olejem mírně osmahnout.

  2. Do připraveného hrnce k vločkám nahrubo nastrouháme oloupanou kedlubnu, vsypeme hrášek a dáme vařit. Potom vývarem přelijeme obsah na pánvi a vše zpět vlijeme do hrnce.

  3. Vločkovou polévku s hráškem a kedlubnou dokončíme přidáním bazalky a drceného kmínu, dosolíme pro zvýraznění chuti a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!