Vlašský salát na chlebíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
10 dkg cibule
30 dkg salám
20 dkg sterilovaný hrášek
podle chuti
sůl
majonéza
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dobrý měkký salám (například šunkový) nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme na jemno. Cibule dáme asi tak třetinu hmotnosti salámu. Dále nakrájenou cibuli

  2. spaříme pomocí síta. Po chvíli ji přelijeme studenou vodou, aby rychle vychladla.

  3. Přidáme cibuli do mísy k salámu. Dále přidáme sterilovaný hrášek, dvě uvařená vejce nakrájená nadrobno a vše spojíme kvalitní majonézou. Podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Vlašský salát roztíráme na veku (chlebíčky) nebo podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!