Vlašské ořechy v čokoládě recept
Apetit ReceptyPostup Vlašské ořechy v čokoládě recept
Postup přípravy receptu
-
Na tento recept si vybereme větší kousky vyloupaných vlašských ořechů. Rozložíme je na plech a opražíme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C. Potom ořechy necháme vychladnout a připravíme si papírové košíčky.
Tmavou mléčnou nebo hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a ořechy smícháme s čokoládou. Pomocí lžičky tvoříme malé hromádky tak, aby se nám vešly do košíčků.
Doporučuji dát raději po dvou košíčcích a v nějaké formě s okraji těsně u sebe, aby se košíčky s náplní neroztáhly. Když tmavá čokoláda ztuhne, můžeme kopečky přizdobit bílou čokoládou. Ozdobíme například čárkami bílé čokolády.
Vlašské ořechy v čokoládě podáváme jako delikátní cukroví ke svátečnímu pohoštění.