Vlašské ořechy v čokoládě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
bílá čokoláda
vlašské ořechy
tmavá čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Na tento recept si vybereme větší kousky vyloupaných vlašských ořechů. Rozložíme je na plech a opražíme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C. Potom ořechy necháme vychladnout a připravíme si papírové košíčky.

  2. Tmavou mléčnou nebo hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a ořechy smícháme s čokoládou. Pomocí lžičky tvoříme malé hromádky tak, aby se nám vešly do košíčků.

  3. Doporučuji dát raději po dvou košíčcích a v nějaké formě s okraji těsně u sebe, aby se košíčky s náplní neroztáhly. Když tmavá čokoláda ztuhne, můžeme kopečky přizdobit bílou čokoládou. Ozdobíme například čárkami bílé čokolády.

  4. Vlašské ořechy v čokoládě podáváme jako delikátní cukroví ke svátečnímu pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!