Zavařené vlašské ořechy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 kg vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Vlašské ořechy vyloupeme, nebo koupíme už vyloupané. Podstatné je, aby ořechy byly dobře vysušené. Zavařovací sklenice a víčka vysterilizujeme a vysušíme. Do suchých zavařovacích sklenic vložíme suché ořechy a sklenice zavíčkujeme

  2. Na spodek velkého hrnce položíme kuchyňskou utěrku, na kterou položíme zavíčkované sklenice s ořechy, podlijeme vodou, necháme ohřát a sterilujeme v páře přikryté asi 20 minut na 80 °C. Po této době sklenice s ořechy vybereme, sklenice otřeme do sucha a zkontrolujeme, zda se chytla víčka

  3. Sklenice převrátíme na deku dnem nahoru, zakryjeme a necháme na dece úplně vychladnout. Vychladlé sklenice odložíme do tmavé chladné spíže na polici. Takto zavařené ořechy vydrží bez změny barvy a chuti, bez jakékoliv újmy více jak jeden rok. Po otevření skladujeme ořechy do spotřebování v chladničce

  4. Zavařování vlašských ořechů je výhodnější způsob než skladování v mrazničce. Ořechy můžeme naplnit sklenice různé velikosti podle předpokladu jednorázového potřebného množství. Ořechy jsou pak celý rok po ruce k použití. Tímto způsobem můžeme zavařit i mandle, piniové oříšky, lískové ořechy a jiné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!