Vláčná tvarohová bábovka s rumem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 20 dkg cukr 4 ks vejce 4 lžíce rum 1 balíček vanilkový cukr 30 dkg polohrubá mouka 250 g měkký tvaroh 20 dkg tuk na pečení 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle chuti kakao podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Vláčná tvarohová bábovka s rumem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků potom vyšleháme sníh. V míse smícháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Potom do mísy přidáme změklý tuk na pečení a měkký tvaroh. Přimícháme prosátou mouku, sníh z bílků, 4 lžíce rumu a nakonec kypřící prášek do pečiva. Kdo má rád, přidá do půlky těsta kakao.
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Případně nejprve nalijeme světlé těsto a potom kakaové těsto. Bábovku pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 50 - 60 minut. Po upečení necháme bábovku trochu zchladnout a potom ji vyklopíme.
Luxusně vláčnou tvarohovou bábovku s rumem po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný vláčný moučník ke kávě nebo čaji.