Vláčná tvarohová bábovka s rumem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
20 dkg cukr
4 ks vejce
4 lžíce rum
1 balíček vanilkový cukr
30 dkg polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
20 dkg tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle chuti
kakao
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků potom vyšleháme sníh. V míse smícháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Potom do mísy přidáme změklý tuk na pečení a měkký tvaroh. Přimícháme prosátou mouku, sníh z bílků, 4 lžíce rumu a nakonec kypřící prášek do pečiva. Kdo má rád, přidá do půlky těsta kakao.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Případně nejprve nalijeme světlé těsto a potom kakaové těsto. Bábovku pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 50 - 60 minut. Po upečení necháme bábovku trochu zchladnout a potom ji vyklopíme.

  3. Luxusně vláčnou tvarohovou bábovku s rumem po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný vláčný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!