Višňový dort s vanilkovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
400 g šlehačka
500 g zakysaná smetana
700 g višňový kompot
1 ks křehký korpus
2 balíčky červené dortové želé
2 balíčky vanilkový cukr v prášku
4 lžíce vanilkový likér

Postup přípravy receptu

  1. Višně otevřeme, slijeme a necháme okapat na sítu. Kompotovou šťávu ponecháme na přípravu dortového želé.

  2. V zakysané smetaně rozmícháme cukr. Do šlehačky přidáme vanilkový krém v prášku a důkladně ji ušleháme. Potom do ní vmícháme zakysanou smetanu.

  3. Na dortový korpus (vybraný podle vlastního výběru) rovnoměrně naklademe višně a zalijeme je dortovým želé, které připravíme podle návodu na sáčku. Na vrstvu ztuhlého želé naneseme šlehačkový krém. Lžící vytlačíme na povrchu mělké důlky a naplníme je vanilkovým likérem. Pokud nemáme likér, můžeme použít vanilkovou polevu.

  4. Višňový dort s vanilkovým krémem necháme vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!