Břevnovský salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
-
sůl
2 ks paprika
15 dkg žampióny
1 svazek ředkvičky
2 ks rajče
2 ks mrkev
0,5 ks květák
jablečný ocet
olivový olej
15 dkg anglická slanina
4 listy čínské zelí
1 svazek naťová cibulka
1 ks salátová okurka
mletý černý pepř
Postup Břevnovský salát
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky očistíme a nakrouháme na tenké plátky, mrkev na dlouhé jemné nudličky, salátovou okurku a papriku na hranolky, rajčata nakrájíme na osminky, naťovou cibulku na kolečka a květák rozebereme na co nejmenší růžičky. Osolíme, opepříme, přidáme jablečný ocet a olivový olej, Dobře promícháme a dáme alespoň na 1/2 hodiny odležet
Anglickou slaninu nakrájenou na proužky vyškvaříme a přidáme na osminky pokrájené žampióny. Za občasného zamíchání necháme vydusit
Mísu vyložíme listy čínského zelí, přidáme připravený salát a posypeme teplou směsí slaniny a žampiónů.