Břevnovský salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 ks paprika
15 dkg žampióny
1 svazek ředkvičky
2 ks rajče
2 ks mrkev
0,5 ks květák
jablečný ocet
olivový olej
15 dkg anglická slanina
4 listy čínské zelí
1 svazek naťová cibulka
1 ks salátová okurka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky očistíme a nakrouháme na tenké plátky, mrkev na dlouhé jemné nudličky, salátovou okurku a papriku na hranolky, rajčata nakrájíme na osminky, naťovou cibulku na kolečka a květák rozebereme na co nejmenší růžičky. Osolíme, opepříme, přidáme jablečný ocet a olivový olej, Dobře promícháme a dáme alespoň na 1/2 hodiny odležet

  2. Anglickou slaninu nakrájenou na proužky vyškvaříme a přidáme na osminky pokrájené žampióny. Za občasného zamíchání necháme vydusit

  3. Mísu vyložíme listy čínského zelí, přidáme připravený salát a posypeme teplou směsí slaniny a žampiónů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!