Vídeňská roštěná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
3 lžíce olivový olej
2 lžíce hladká mouka
250 ml masový vývar
mletý černý pepř
5 ks cibule (větší)
800 g hovězí roštěná

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme. Jednu nakrájíme nadrobno a zbytek nakrájíme na jemná kolečka. V tomto případě je lepší použít struhadlo na okurky nebo jiný kráječ na plátky.

  2. Maso odblaníme, očistíme na nakrájíme na 4 stejné plátky. Ty osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a zvolna je na mírném ohni smažíme dozlatova. Můžeme použít taky fritovací hrnec a cibuli smažit v něm. Bude křupavější.

  3. Mezitím můžeme pracovat dál. Na silnostěnné pánvi rozpálíme olej, roštěnky zprudka z obou stran restujeme asi 2 minuty a ihned je zabalíme do alobalu. Do pánve dáme cibuli na kostičky, zaprášíme ji moukou a osmažíme ji dozlatova. Přilijeme vývar a omáčku vaříme než zhoustne. Pak ji osolíme a opepříme. S pepřem nešetříme.

  4. Zlatavou sladkou cibuli necháme okapat na papírovém ubrousku.

  5. Roštěnky rozdělíme podle porcí na talíře, přelijeme je omáčkou z výpeku a obložíme je cibulkou. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě a salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!