Vídeňská hovězí pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
1 ks cibule
85 g sádlo
800 g hovězí roštěnec
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran maso na sádle prudce opečeme.

  2. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

  3. Troubu předehřejeme na 200°C.

  4. Cibuli přidáme k masu, nepatrně ji osmažíme a za občasného podlévání vlastní šťávou a přilévání vývaru upečeme v troubě do měkka. Vývaru přidáváme jen tolik, aby se maso nepřipálilo.

  5. Měkké maso vyjmeme, tuk ze šťávy sebereme, ke zbylé šťávě přilijeme asi 125 ml vývaru, přidáme maso, osolíme, krátce povaříme a přecedíme.

  6. Maso nakrájíme na plátky, urovnáme na talíře a přelijeme trochou přírodní omáčky. Zbytek servírujeme v omáčníku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!