Vídeňská čokoláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
50 g kakao
1 balíček vanilkový cukr
3 lžíce mletý cukr
50 g mléčná čokoláda
vanilková tresť
1 balíček ztužený tuk 100%
citronová tresť

Postup přípravy receptu

  1. V robotu s metlami šleháme na nejvyšší rychlost celá vejce, vanilkový cukr a tresti. Šleháme do pěny. Použijeme nejhustší metlu.

  2. V kastrolku rozpustíme tuk, kakao a čokolády, které předem rozlámeme na menší kousky. Nevaříme! Necháme zchladnout.

  3. Do šlehače s našlehanými vejci a cukrem pomalu vmícháváme studený, ale tekutý tuk s kakaem a čokoládou. Dobře robotem rozšleháme na jemnou hladkou hmotu. Pomocí sáčku s malou hubičkou stříkáme přímo do papírových košíčků.

  4. Do hotové hmoty, vídeňské čokolády, můžeme přidat mleté mandle, oříšky, jemný kokos nebo malinko kandovaného ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!