Vídeňská bábovka z mikrovlnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
15 dl olej
4 ks vejce
30 g kakao
1 ks prášek do pečiva
200 g hladká mouka
2 dl studená voda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Žloutky rozmícháme s vodou a olejem. Vmícháme sypké, nejlépe proseté, ingredience. Nakonec z bílků ušleháme sníh, který jemně do těsta vmícháme.

  3. Pečeme v nádobě do mikrovlnné trouby, vymazané a vysypané cukrem, na plný výkon 800-900kW 9 - 10 minut. Poté necháme chvíli dojít. Během přípravy troubu neotevíráme.

  4. Při překročení času přípravy může být střed tvrdší. To je třeba individuálně vyzkoušet, podle mikrovlnky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!