Věrčina zeleninová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
máslo
3 ks brambory
2 ks cibule
0,5 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
0,5 ks kedlubna
1 ks pastinák
podravka
2 ks bobkový list
1 lžíce čerstvá petrželka
1 lžička mletá sladká paprika
2 ks košťál z brokolice

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Celer, petržel, pastinák a kedlubnu nakrájíme na malé kostičky, mrkev na nudličky a osmažíme ji do barvy na lžíci másla. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a drobně nasekaný česnek, osolíme a ještě asi 5 minut opékáme

  2. K osmahnuté zelenině přidáme lžičku mleté sladké papriky a promícháme. Vmícháme nakrájené oloupané košťály z brokolice a na větší kostky nakrájené brambory, zalijeme vodou, přidáme podravku, 2 bobkové listy a zeleninovou polévku vaříme doměkka. Nakonec ještě polévku dochutíme a přidáme čerstvě nasekanou petrželku

  3. Věrčina zeleninová polévka je moc dobrá a zdravá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!