Vepřový Stroganoff recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
12 dkg žampiony
4 dl kuřecí vývar
2 dkg hladká mouka
0 lžiček muškátový oříšek
1 ks zelená paprika
1 lžíce rostlinný olej
2 lžíce rajský protlak
35 dkg vepřový řízek
podle chuti
sůl
mletý pepř
bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřového masa odstraníme všechny tučné části a blány. Pak maso nakrájíme na plátky o tloušťce 1 cm. Zeleninu očistíme a nasekáme. Česnek utřeme.

  2. Ve wok pánvi rozehřejeme olej a smažíme v něm 4 - 5 minut na mírném plameni maso, cibuli a česnek, dokud maso mírně nezhnědne. Smícháme hladkou mouku s rajčatovým protlakem a směs přidáme do pánve společně s vývarem. Vmícháme žampióny, papriku, sůl, pepř a část strouhaného muškátového oříšku. Stroganoff přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a 20 minut vaříme na mírném plameni, aby maso změklo. Odstavíme pánev z ohně a vmícháme jogurt. Již nevařme.

  3. Vepřový Stroganoff dáme na talíře s rozprostřenou rýží a ozdobíme ještě1 lžící bílého jogurtu a špetkou mletého muškátového oříšku. Vepřový Stroganoff ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!