Vepřový steak se sýrovo-houbovou přikrývkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
0 svazečků petrželka
1 lžíce rozmarýn
100 g ementál
5 lístků bazalka
450 g žampiony
1 lžíce smetanový sýr
4 plátky vepřový steak
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Umyté a vytřepané bylinky nasekáme najemno. Plátky masa zhruba o hmotnosti 125 g opláchneme a osušíme. Maso opepříme. Houby očistíme vlhkým hadříkem a nakrájíme na plátky.

  2. Na 2 lžících oleje orestujeme dozlatova cibuli. Přidáme nakrájené žampiony, které orestujeme. Přidáme kousek másla a houby opepříme. Měkké houby vyjmeme a udržujeme v teple.

  3. Vepřové steaky orestujeme při vysoké teplotě z obou stran pěkně dokřupava a uložíme je na talíře. Houby ještě jednou ohřejeme, vyndáme a přidáme nasekané bylinky se sýrem, dobře promícháme. Vepřové steaky uložené na talíři přikryjeme teplou houbovou směsí.

  4. Vepřový steak se sýrovo-houbovou přikrývkou ozdobíme nastrouhaným ementálem a ihned podáváme. Vepřový steak se sýrovo-houbovou přikrývkou je výborný teplý hlavní chod, který můžeme doplnit oblíbenou přílohou z brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!