Vepřový steak s mrkví recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks pórek
2 ks mrkev
2 lžíce olivový olej
1 špetka mletý barevný pepř
400 g vepřový steak

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso na steak (nejlépe krkovici bez kosti) lehce naklepeme, opepříme z obou stran a s trochou olivového oleje necháme uležet

  2. Pánev dáme rozehřát a mezitím nakrájíme nebo nastrouháme zeleninu na tenké plátky. Do pánve dáme kapku olivového oleje a zprudka osmažíme cibuli. Do cibule přimícháme mrkev a krátce dusíme. Nakonec přidáme pórek a ještě chvíli dusíme

  3. Podušenou zeleninu dáme stranou a na rozpáleném oleji zprudka opečeme steakové maso z obou stran

  4. Doprostřed talíře nejprve naservírujeme porci zeleniny a na její vršek umístíme plátek masa. Můžeme podávat bez přílohy. Například s pivem (světlým ležákem) nebo červeným vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!