Vepřový řízek s bramborovým obalem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vepřový řízek
na obalení
2 ks vejce
2 ks brambory
1 hrnek hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení
podle chuti
mletý černý pepř
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme, naklepeme, osolíme bylinkovou solí a opepříme. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a důkladně vymačkáme.

  2. Kotlety obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec v nastrouhaných bramborách.

  3. Kotlety smažíme z obou stran dozlatova a potom uložíme na sací ubrousek.

  4. Vepřový řízek s bramborovým obalem podáváme teplý s zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!