Vepřový plátek zapečený na leču recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml sladká smetana
1 kg vepřová kýta
15 dkg plátkový sýr
2 sklenice zeleninové lečo
podle chuti
sůl
grilovací koření
chilli koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme klasické lečo z paprik, cibule a rajčat, aby stačilo zchladnout. Já to raději připravuji z domácího leča, ale samozřejmě můžeme použít i koupené, nebo domácí již hotové ve sklenici. Potom je i příprava rychlejší.

  2. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a vyskládáme do pekáčku. Poklademe plátkovým nebo strouhaným sýrem. Kdo má radši ostřejší jídla, tak posype ještě chilli, ale nemusí být. Maso zcela pokryjeme lečem, zalijeme sladkou smetanou a pečeme asi 45 minut až 1 hodinu podle masa.

  3. K vepřovému zapečenému na leču se asi nejvíce hodí vařený brambor, ale dokážu si představit i těstoviny nebo rýži. Vepřový plátek zapečený na leču podáváme jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!