Vepřový plátek zapečený na leču recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 ml sladká smetana 1 kg vepřová kýta 15 dkg plátkový sýr 2 sklenice zeleninové lečo podle chuti sůl grilovací koření chilli koření mletý černý pepř
Postup Vepřový plátek zapečený na leču recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme klasické lečo z paprik, cibule a rajčat, aby stačilo zchladnout. Já to raději připravuji z domácího leča, ale samozřejmě můžeme použít i koupené, nebo domácí již hotové ve sklenici. Potom je i příprava rychlejší.
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a vyskládáme do pekáčku. Poklademe plátkovým nebo strouhaným sýrem. Kdo má radši ostřejší jídla, tak posype ještě chilli, ale nemusí být. Maso zcela pokryjeme lečem, zalijeme sladkou smetanou a pečeme asi 45 minut až 1 hodinu podle masa.
K vepřovému zapečenému na leču se asi nejvíce hodí vařený brambor, ale dokážu si představit i těstoviny nebo rýži. Vepřový plátek zapečený na leču podáváme jako teplý hlavní chod.