Vepřový lalok s tuňákem a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 lžíce solamyl
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
3 lžíce víno
1 lžíce strouhaný křen
20 dkg syrový tuňák
20 dkg vařený vepřový lalok
1 balíček mražená zelenina - hrášek s mrkví
podle chuti
sůl
chilli koření
tekuté chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibulku nakrájíme nadrobno. Připravíme si ostatní ingredience.

  2. Na pánvičce zpěníme cibulku. Položíme plátky uvařeného vepřového laloku a posypeme chilli kořením. Lalok opečeme z obou stran. Na vypečený lalok dáme syrového tuňáka a 5 minut dusíme. Přidáme mraženou zeleninu, křen, tekuté chilli a hořčici. Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme 10 minut.

  3. Máme-li málo šťávy, při dušení podlijeme trochou vody.

  4. Solamyl rozkvedláme ve 150ml vody a nalijeme na směs v pánvičce. Dobře zamícháme, aby se neudělaly hrudky. Osolíme podle chuti.

  5. Vepřový lalok s tuňákem a zeleninou podáváme s těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!