Vepřový lalok s tuňákem a zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 1 lžíce solamyl 1 ks cibule 2 lžíce hořčice 3 lžíce víno 1 lžíce strouhaný křen 20 dkg syrový tuňák 20 dkg vařený vepřový lalok 1 balíček mražená zelenina - hrášek s mrkví podle chuti sůl chilli koření tekuté chilli koření
Postup Vepřový lalok s tuňákem a zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibulku nakrájíme nadrobno. Připravíme si ostatní ingredience.
Na pánvičce zpěníme cibulku. Položíme plátky uvařeného vepřového laloku a posypeme chilli kořením. Lalok opečeme z obou stran. Na vypečený lalok dáme syrového tuňáka a 5 minut dusíme. Přidáme mraženou zeleninu, křen, tekuté chilli a hořčici. Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme 10 minut.
Máme-li málo šťávy, při dušení podlijeme trochou vody.
Solamyl rozkvedláme ve 150ml vody a nalijeme na směs v pánvičce. Dobře zamícháme, aby se neudělaly hrudky. Osolíme podle chuti.
Vepřový lalok s tuňákem a zeleninou podáváme s těstovinami nebo rýží.