Vepřový jazyk na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžíce máslo
1 hrst cibule
1 l voda
1 špetka pepř
1 hrst hladká mouka
2 ks vepřový jazyk
1 l vývar z kostky
2 lžíce utřený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové jazyky opláchneme a vložíme do osolené vody. Přidáme cibuli a 1 stroužek česneku a jazyky uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Měkké jazyky vyjmeme, ponoříme na chvíli do studené vody a ihned je sloupneme.

  2. Vychladlé vepřové jazyky nakrájíme podélně na plátky, osolíme je, poprášíme pepřem, hladkou moukou a potřeme utřeným česnekem.

  3. V pánvi rozehřejeme máslo a plátky jazyka po obou stranách rychle opečeme. Podlijeme trochou vývaru a podusíme.

  4. Vepřový jazyk na česneku podáváme s opékanými brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!