Vepřový guláš s ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
4 lžíce máslo
2 lžíce solamyl
2 ks cibule
1 svazek pažitka
3 lžíce hořčice
150 ml vývar z masoxu
sladká paprika
100 ml smetana ke šlehání
1 kg vepřová plec
mletý černý pepř
30 g kešu natural
1 plechovka broskvový kompot (velký)
Postup Vepřový guláš s ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Plecko očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme.
Rozehřejeme máslo a maso na něm prudce opečeme. Osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou, ještě chviličku restujeme a vyndáme.
Cibuli necháme na témže výpeku zesklovatět. Vrátíme zpět maso, přidáme hořčici, vlijeme vývar, šlehačku a pod pokličkou dusíme přibližně hodinu.
Broskve slijeme, necháme okapat a pokrájíme na kousky. Solamyl rozmícháme ve 4 lžících vody a guláš jím zahustíme. Přidáme kousky broskví a prohřejeme.
Mezitím orestujeme nasucho kešu oříšky do zlatohněda a opranou pažitku najemno nasekáme.
Guláš dochutíme, nandáme na talíř, posypeme praženými oříšky a pažitkou. Vhodnou přílohou je rýže.