Vepřový guláš na rozmarýnu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 lžíce olej
3 lžíce máslo
100 g cibule
2 snítky rozmarýn
100 ml bílé víno
600 g vepřová plec
podle potřeby
sůl
mletý černý pepř
podle chuti
sušený rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. Ty osolíme, opepříme a necháme uležet. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno.

  2. V kastrolu rozpálíme olej s máslem, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vsypeme česnek a ještě si 2 minuty restujeme. Pak přidáme maso a za stálého míchání jej důkladně orestujeme. Vepřové kostky podlijeme vínem, trochu vroucí vodou, přidáme snítky rozmarýnu a špetku sušeného rozmarýnu. Přidáme kečup a společně dusíme, až maso změkne. Pak snítky rozmarýnu vyjmeme.

  3. Vepřový guláš na rozmarýnu podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!