Vepřové výpečky s mrkví a bramborami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
4 ks brambory
2 ks cibule
3-4 ks mrkev
1 kg vepřové maso
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na dno pekáče nebo zapékací mísy nalijeme trochu oleje. Půlku jedné cibule nakrájíme na kostičky a poklademe jimi dno mísy. Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 1,5 cm tenké plátky a navrstvíme je na cibuli v míse. Poté je posolíme, popepříme a pokmínujeme podle chuti.

  2. Mrkve oloupeme a nakrájíme, poklademe do mísy a navrstvíme do mísy na brambory. Druhou půlkou cibule nakrájíme na kostičky a vytvoříme z ní další vrstvu v míse. Maso nakrájíme na kostičky a smícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a druhou cibulí nakrájenou na kostičky.

  3. Poté masovou směs rozložíme do mísy jako horní vrstvu pokrmu. Horní vrstvu ještě zakápneme trochou oleje a přilijeme do mísy trochu vody.

  4. Pečeme přikryté v troubě předehřáté na 225 °C cca hodinu (záleží na druhu trouby), dokud maso nezměkne. V průběhu pečení maso poléváme výpekem nebo vodou. Na posledních 10 minut pečení odděláme víko mísy, aby se nám výpečky opekly dozlatova.

  5. Vepřové výpečky s mrkví a bramborami podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!