Vepřové výpečky s mrkví a bramborami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 stroužků česnek 4 ks brambory 2 ks cibule 3-4 ks mrkev 1 kg vepřové maso podle potřeby olej podle chuti sůl kmín mletý černý pepř
Postup Vepřové výpečky s mrkví a bramborami recept
Postup přípravy receptu
-
Na dno pekáče nebo zapékací mísy nalijeme trochu oleje. Půlku jedné cibule nakrájíme na kostičky a poklademe jimi dno mísy. Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 1,5 cm tenké plátky a navrstvíme je na cibuli v míse. Poté je posolíme, popepříme a pokmínujeme podle chuti.
Mrkve oloupeme a nakrájíme, poklademe do mísy a navrstvíme do mísy na brambory. Druhou půlkou cibule nakrájíme na kostičky a vytvoříme z ní další vrstvu v míse. Maso nakrájíme na kostičky a smícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a druhou cibulí nakrájenou na kostičky.
Poté masovou směs rozložíme do mísy jako horní vrstvu pokrmu. Horní vrstvu ještě zakápneme trochou oleje a přilijeme do mísy trochu vody.
Pečeme přikryté v troubě předehřáté na 225 °C cca hodinu (záleží na druhu trouby), dokud maso nezměkne. V průběhu pečení maso poléváme výpekem nebo vodou. Na posledních 10 minut pečení odděláme víko mísy, aby se nám výpečky opekly dozlatova.
Vepřové výpečky s mrkví a bramborami podáváme jako chutný hlavní chod.