Vepřové válečky ve smetanovém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těsto
1 ks vejce
40 g máslo
0 lžiček prášek do pečiva
60 g kysaná smetana
150 g hladká mouka
na potření
vejce
podle potřeby
olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso, které jsme očistili, opláchli a osušili, nakrájíme na delší širší tyčinky. Masové tyčinky opepříme, osolíme a orestujeme ze všech stran na olivovém oleji. Tyčinky necháme na sací kartě vychladnout.

  2. Z hladké mouky, žloutku, měkkého másla, prášku do pečiva a kysané smetany vypracujeme rychle těsto, které necháme na 30 minut zabalené v transparentní folii v lednici.

  3. Z těsta vyválíme na pomoučněném kuchyňském vále plát, který rozkrájíme na čtverce velikosti vepřových tyčinek. Vepřové tyčinky zavineme do válečků a poskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Každý váleček potřeme rozkvedlaným vejcem a válečky slabě propícháme vidličkou.

  4. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut dozlatova.

  5. Vepřové válečky ve smetanovém těstíčku podáváme teplé jako výbornou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!