Vepřové válečky ve smetanovém těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 600 g vepřové maso podle chuti sůl mletý černý pepř těsto 1 ks vejce 40 g máslo 0 lžiček prášek do pečiva 60 g kysaná smetana 150 g hladká mouka na potření vejce podle potřeby olivový olej hladká mouka
Postup Vepřové válečky ve smetanovém těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso, které jsme očistili, opláchli a osušili, nakrájíme na delší širší tyčinky. Masové tyčinky opepříme, osolíme a orestujeme ze všech stran na olivovém oleji. Tyčinky necháme na sací kartě vychladnout.
Z hladké mouky, žloutku, měkkého másla, prášku do pečiva a kysané smetany vypracujeme rychle těsto, které necháme na 30 minut zabalené v transparentní folii v lednici.
Z těsta vyválíme na pomoučněném kuchyňském vále plát, který rozkrájíme na čtverce velikosti vepřových tyčinek. Vepřové tyčinky zavineme do válečků a poskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Každý váleček potřeme rozkvedlaným vejcem a válečky slabě propícháme vidličkou.
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut dozlatova.
Vepřové válečky ve smetanovém těstíčku podáváme teplé jako výbornou chuťovku.