Vepřové válečky ve smetanovém těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
600 g vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těsto
1 ks vejce
40 g máslo
0 lžiček prášek do pečiva
60 g kysaná smetana
150 g hladká mouka
na potření
vejce
podle potřeby
olivový olej
hladká mouka
Postup Vepřové válečky ve smetanovém těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso, které jsme očistili, opláchli a osušili, nakrájíme na delší širší tyčinky. Masové tyčinky opepříme, osolíme a orestujeme ze všech stran na olivovém oleji. Tyčinky necháme na sací kartě vychladnout.
Z hladké mouky, žloutku, měkkého másla, prášku do pečiva a kysané smetany vypracujeme rychle těsto, které necháme na 30 minut zabalené v transparentní folii v lednici.
Z těsta vyválíme na pomoučněném kuchyňském vále plát, který rozkrájíme na čtverce velikosti vepřových tyčinek. Vepřové tyčinky zavineme do válečků a poskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Každý váleček potřeme rozkvedlaným vejcem a válečky slabě propícháme vidličkou.
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut dozlatova.
Vepřové válečky ve smetanovém těstíčku podáváme teplé jako výbornou chuťovku.