Vepřové v alsaském zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
100 ml bílé víno
1 ks papriková klobása
3 plátky vepřová kotleta bez kostí
500 g sterilované bílé zelí
podle chuti
sůl
petrželka
drcený kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení
hladká mouka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa omyjeme, okraje nařízneme a maso lehce naklepeme. Poté

  2. kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v hladké mouce. Na pánev nalijeme olej a kotlety z obou stran krátce opečeme. Maso vyndáme na talíř a zakryjeme poklicí, aby neoschlo.

  3. Zelí přesypeme do cedníku a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Klobásu nakrájíme také na kolečka. Petrželku omyjeme a nasekáme najemno.

  4. Do pekáčku dáme odkapané zelí, které posypeme nakrájenou cibulí a promícháme. Poté zelí posypeme nakrájenou klobásou, nasekanou petrželkou a nakonec na zelí rozložíme opečené kotlety. Takto připravený pokrm zalijeme výpekem z pánve a bílým vínem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 30 minut.

  5. Hotové vepřové v alsaském zelí podáváme s bramborami nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!