Cappuccino dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

10 lžic olej
4 ks vejce
1/2 balíčku prášek do pečiva
100 g čokoláda na vaření
100 g cukr moučka
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání
10 lžic vlažná voda
100 g ztužený pokrmový tuk
250 g nízkotučný tvaroh
5 lžic nutella
5 lžiček instantní cappuccino

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme piškotový korpus. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který přimícháme k žloutkové směsi. Těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 160 - 170 °C. Během prvních 2 - 3 minut vložíme mezi dvířka trouby vařečku, těsto krásně vyběhne a při pomalém pečení nespadne

  2. Po upečení korpus podélně rozřízneme, takže nám vzniknou korpusy dva. Ještě teplý spodní díl potřeme nutelou nebo nějakou čokoládovou pomazánkou a necháme vychladnout

  3. Na krém vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a postupně zašleháme tvaroh. Podle chuti dosladíme, ne každý má rád sladké krémy. Místo tvarohu je možné použít neochucené pomazánkové máslo, krém bude méně kyselý. Přidáme instantní cappuccino a necháme chvíli vychladnout

  4. Studený krém naneseme na spodní korpus, ten potřený čokoládou, přiklopíme druhou polovinou a potřeme krémem po celém povrchu. Dáme vychladit. Nakonec celý cappuccino dort potřeme rozpuštěnou čokoládou

  5. Cappuccino dort ozdobíme marcipánovými růžičkami a lístečky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!