Vepřové špalky na pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
2 ks pórek
1 dl pivo
1 ks vejce natvrdo
4 plátky libové vepřové maso
podle chuti
sůl
niva
grilovací koření
ostrá hořčice
podle potřeby
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa naklepeme, potřeme ostrou hořčicí a osolíme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, nivu na proužky, vejce uvařená natvrdo nakrájíme na čtvrtky.

  2. Na každý plátek masa položíme kousek pórku, proužek nivy a čtvrtku vařeného vejce. Svineme jako španělský ptáček. Vepřové špalky položíme do vymazaného pekáčku, posypeme grilovacím kořením, poklademe kolečky cibule a podlijeme pivem. Přikryjeme pokličkou a upečeme v troubě doměkka.

  3. Vepřové špalky na pivu podáváme s bramborem, rýží, knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!