Vepřové soté na zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

25 g paprika
25 g cibule
10 g arašídy
25 g žampiony
3 g škrobová moučka
70 g vepřové maso
25 g pór
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, podle potřeby oloupeme. Vše nakrájíme na kousky. Stejně tak zpracujeme žampiony.

  2. Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky, okořeníme a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěnou a nakrájenou papriku, pórek, cibuli, žampiony a arašídy.

  3. Vzniklou směs necháme podusit. Škrobovou moučku rozmícháme ve vodě. Když je maso dostatečně měkké, směs zahustíme a chvíli provaříme.

  4. Vepřové soté na zelenině podáváme s rýží, hranolky nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!