Vepřové se zelím a bramborem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
1 lžíce majoránka
majoránka
kmín
2 - 3 špetky kmín
1/2 kostky bujón
2 lžíce olivový olej
1 lžíce olivový olej
1 ks velká cibule
voda na podlití
500 g vepřová plec nebo kotleta
1 balíček kysané zelí
čerstvě mletý pepř
1 - 2 lžičky česneková pasta
4 - 5 ks střední brambory

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na větší kostky nebo menší medailonky. Dáme do misky, zalijeme olejem, přidáme majoránku, kmín a česnekovou pastu. Dobře promícháme a necháme přes noc rozležet. Nesolíme, česneková pasta je dost slaná

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na oleji brambory s cibulí krátce osmahneme a vsypeme do velké mísy nebo kastrolu. Kysané zelí necháme okapat a přimícháme k bramborám, dochutíme kmínem, majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Nakonec rozdrobíme do směsi půlku bujonu

  3. Marinované maso zprudka osmahneme na nepřilnavé pánvi a i s vypečenou šťávou promícháme s ostatním. Až teď vsypeme všechno do pekáčku, podlijeme trochou vody a do středu zamáčkneme oloupané stroužky česneku

  4. Vepřové se zelím a brambory pečeme ve vyhřáté troubě něco přes hodinu, první půlhodinu (i déle) přikryté. Vyzkoušíme, když jsou brambory měkké, šťáva vypečená, máme hotovo

  5. Vepřové se zelím a bramborem podáváme na oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!