Vepřové se smetanovo-sýrovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 ks cibule 6 ks rajče 10 dkg niva 4 dl bílé víno 1 ks zelená paprika 3 lžíce čerstvá bazalka 4 ks vepřový řízek 3 dl smetana na vaření podle chuti sůl mletý pepř drcený tymián příloha 1 balíček těstoviny
Postup Vepřové se smetanovo-sýrovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli, papriku, česnek a bazalku nakrájíme najemno. Rajčata rozkrájíme na větší kousky a nivu nastrouháme nahrubo.
V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli a papriku. Opékáme, dokud cibule nezměkne. Pak přidáme nakrájené vepřové maso, osolíme, opepříme, přidáme nakrájený česnek a vše krátce osmahneme. Přidáme rajčata, posypeme tymiánem a zalijeme bílým vínem. Vepřové zakryjeme poklicí a necháme zvolna dusit doměkka. Ke směsi přilijeme smetanu, vsypeme nastrouhanou nivu a nakrájenou bazalku. Vepřové se smetanovo-sýrovou omáčkou už jen krátce povaříme a ještě jednou promícháme.
Mezitím si podle návodu na obalu uvaříme balíček těstovin. Vaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Vepřové se smetanovo-sýrovou omáčkou nalijeme na uvařené těstoviny a ihned podáváme.