Vepřové se smetanovo-sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks cibule
6 ks rajče
10 dkg niva
4 dl bílé víno
1 ks zelená paprika
3 lžíce čerstvá bazalka
4 ks vepřový řízek
3 dl smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý pepř
drcený tymián
příloha
1 balíček těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli, papriku, česnek a bazalku nakrájíme najemno. Rajčata rozkrájíme na větší kousky a nivu nastrouháme nahrubo.

  2. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli a papriku. Opékáme, dokud cibule nezměkne. Pak přidáme nakrájené vepřové maso, osolíme, opepříme, přidáme nakrájený česnek a vše krátce osmahneme. Přidáme rajčata, posypeme tymiánem a zalijeme bílým vínem. Vepřové zakryjeme poklicí a necháme zvolna dusit doměkka. Ke směsi přilijeme smetanu, vsypeme nastrouhanou nivu a nakrájenou bazalku. Vepřové se smetanovo-sýrovou omáčkou už jen krátce povaříme a ještě jednou promícháme.

  3. Mezitím si podle návodu na obalu uvaříme balíček těstovin. Vaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  4. Vepřové se smetanovo-sýrovou omáčkou nalijeme na uvařené těstoviny a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!