Rychlé máslové rohlíky ke snídani recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
30 g máslo
1 lžíce mléko
250 ml mléko
1 lžička cukr krystal
25 g čerstvé droždí
350 g hladká mouka extra speciál 00

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy robota nasypeme prosátou mouku a smícháme se solí. Do jamky v mouce rozdrobíme čerstvé droždí, posypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem a necháme vykynout kvásek. K vykynutému kvásku přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a pomocí mísích háků vymísíme hladké a pružné měkčí těsto

  2. Těsto dáme na jemně pomoučněnou desku, rozdělíme na polovinu a z každé poloviny rozválíme velký kruh, který nožem rozdělíme na 4 stejné rovnoramenné trojúhelníky. Každý trojúhelník ještě rozválíme na tenko na dlouhý trojúhelník, který od širší strany na těsno svineme směrem k hrotu, čímž vznikne rohlík, kterého oba konce zahneme směrem dolů

  3. Rohlíky dáme na plech vystlaný teflonovou fólií, povrch potřeme studeným mlékem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Rohlíky pečeme dorůžova, což trvá asi 15 minut. Během pečení rohlíků máme na spodku trouby hrneček s vroucí vodou, rohlíky krásně nakynou v průběhu pečení

  4. Upečené rohlíky servírujeme ke snídani, nejlépe chutnají ještě vlažné, mají fantasticky chutnou, měkkou, vláčnou a nadýchanou střídku a na povrchu jsou příjemně křupavé

  5. Rychlé máslové rohlíky ke snídani podáváme samostatně potřené máslem, obložené různými uzeninami, sýry, paštikou, zeleninou a také jako výbornou přílohu k sytým polévkám, gulášům a k různě upravenému masu na šťávě

  6. Pokud tyto rohlíky jednou upečete, budete je péct pravidelně, pokud milujete chutné křupavé čerstvé teplé domácí pečivo. Rohlíky jsou rychle hotové - do 30 minut si můžete na těchto rohlících už pochutnávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!