Rošťácká vepřová kotleta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička olej 1/2 lžičky sůl sůl 1 ks vejce 1 lžíce solamyl 1 lžíce hořčice 1 lžíce sójová omáčka olej na smažení 2 ks vepřová kotleta voda na podlití 1/2 lžičky mletý černý pepř mletý černý pepř
Postup Rošťácká vepřová kotleta
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kotletu naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Na krajích nařízneme
Ze všech ingrediencí (dochucovačů, koření, vajec a solamylu) si vymícháme marinádu, česnek do marinády prolisujeme. Maso marinujeme v takto připravené směsi celých 24 hodin
Na pánvi rozpálíme trochu oleje, obalené plátky (trochu okapané) osmažíme dozlatova. Podlijeme zbylou marinádou, zředíme ji trochou vody a krátce provaříme na výbornou omáčku
Roštáckou vepřovou kotletu podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou, vařeným bramborem nebo jen chlebem.