Rošťácká vepřová kotleta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička olej
1/2 lžičky sůl
sůl
1 ks vejce
1 lžíce solamyl
1 lžíce hořčice
1 lžíce sójová omáčka
olej na smažení
2 ks vepřová kotleta
voda na podlití
1/2 lžičky mletý černý pepř
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Na krajích nařízneme

  2. Ze všech ingrediencí (dochucovačů, koření, vajec a solamylu) si vymícháme marinádu, česnek do marinády prolisujeme. Maso marinujeme v takto připravené směsi celých 24 hodin

  3. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, obalené plátky (trochu okapané) osmažíme dozlatova. Podlijeme zbylou marinádou, zředíme ji trochou vody a krátce provaříme na výbornou omáčku

  4. Roštáckou vepřovou kotletu podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou, vařeným bramborem nebo jen chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!