Vepřové řízky na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g máslo 1 lžíce strouhanka petrželka 100 g šunka 1 ks mrkev 100 ml bílé víno 4 ks vepřové řízky 1 ks cibule (malá) marináda sůl majoránka mletý bílý pepř citronová šťáva
Postup Vepřové řízky na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Citronovou šťávu okořeníme podle chuti majoránkou, mletým pepřem a solí. Řízky podle potřeby očistíme a naklepeme. Potřeme je kořeněnou citronovou šťávou a necháme chvilku uležet.
Zatím si očistíme cibuli a mrkev. Cibuli nakrájíme najemno a mrkev na kostičky. Šunku nakrájíme nadrobno. Petrželku očistíme, nasekáme najemno a smícháme se strouhankou.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Řízky naklepeme a potřeme směsí citronové šťávy, mletého pepře, majoránky a soli. V pánvi rozpálíme 2/3 másla. Přidáme cibuli a mrkev a osmahneme je. Vložíme řízky a na zelenině je z obou stran prudce osmahneme. Směs vložíme do zapékací misky, podlijeme vínem, několika lžícemi vody a šunkou. Nakonec vše posypeme bylinkovou strouhankou, poklademe vločkami másla a vložíme do trouby. Řízky na víně pečeme do částečného odpaření šťávy.
Vepřové řízky na víně podáváme s dušenou rýží a zeleninou.