Vepřové řízky na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
1 lžíce strouhanka
petrželka
100 g šunka
1 ks mrkev
100 ml bílé víno
4 ks vepřové řízky
1 ks cibule (malá)
marináda
sůl
majoránka
mletý bílý pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Citronovou šťávu okořeníme podle chuti majoránkou, mletým pepřem a solí. Řízky podle potřeby očistíme a naklepeme. Potřeme je kořeněnou citronovou šťávou a necháme chvilku uležet.

  2. Zatím si očistíme cibuli a mrkev. Cibuli nakrájíme najemno a mrkev na kostičky. Šunku nakrájíme nadrobno. Petrželku očistíme, nasekáme najemno a smícháme se strouhankou.

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  4. Řízky naklepeme a potřeme směsí citronové šťávy, mletého pepře, majoránky a soli. V pánvi rozpálíme 2/3 másla. Přidáme cibuli a mrkev a osmahneme je. Vložíme řízky a na zelenině je z obou stran prudce osmahneme. Směs vložíme do zapékací misky, podlijeme vínem, několika lžícemi vody a šunkou. Nakonec vše posypeme bylinkovou strouhankou, poklademe vločkami másla a vložíme do trouby. Řízky na víně pečeme do částečného odpaření šťávy.

  5. Vepřové řízky na víně podáváme s dušenou rýží a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!